Bygg & Entreprenad, 3 januari 2020

Affärssystem för byggbranschen

affärssystem byggbranschen

Pector har anpassat Visma Business affärssystem för byggbranschen

Vi har lång erfarenhet och kunskap om vilka behov som finns för byggbolag och vet hur anpassningarna bör vara. Under lång tid har vi arbetat med dessa specifika lösningar och har god kunskap och erfarenhet av bygglösningar.

Många av medarbetarna på Pector kommer från byggsidan och genom att implementera den kunskap kan vi anpassa affärssystemet för byggbranschen på ett enkelt sätt. Vi har även integrationer mot andra system som exempelvis Byggsamordnaren, SmartDok, SDF m.fl.

Vi samarbetar även med tillverkare av mobila lösningar för att våra kunder ska kunna bli så effektiva som möjligt i sin verksamhet. Allt man gör fler än en gång bör sättas i fråga, det är ofta där vi kommer in och kan hjälpa kunderna att spara tid och pengar. Detta för att öka konkurrenskraften och lägga tiden på rätt uppgifter.

 

Projekthantering

Som projektledare inom byggbranschen handlar nästan allt om att kunna förutse nästa steg i processen. Att utvärdera var man står någonstans och kunna ta rätt beslut, vanligtvis under tidspress. Ett bra system förenklar inte bara, det är en förutsättning för att man skall kunna ge sina kunder fullständigt service och göra projektet så lättarbetat som det går. Med applikationer för projektstyrning som man kopplar ihop med affärssystemet får projektledarna full kontroll över alla sina projekt.

 

Registrering av tid

Att en byggarbetares arbetsdag mestadels bör gå åt till att hantverka är nog de flesta med på. Därför finns det bra mobila applikationer för tidsregistrering som kopplas ihop med Visma Business. Där byggarbetarna, arbetsledare och andra involverade i projektet registrerar och attesterar sin arbetade tid. Det innebär för den som arbetar mer tid kommer kunna läggas hos kunden och mindre tid till onödig administration.

 

Få en helhet

Vid en entreprenad är det oftast ett flertal moment att hålla koll på. Visma Business är ett affärssystem som binder ihop alla olika delar till en helhet. Under projektets gång kan projektledaren skapa och se rapporter av var ni står för stunden med arbetet och hur stora kostnaderna är. Ni kan också göra successiva vinstavräkningar och skapa prognoser. All data finns hela tiden korrekt uppdaterad!

 

Varför ska ni välja oss som er leverantör av affärssystem inom Bygg?

Att byggföretag ofta väljer Pector handlar om goda referenser och den långa erfarenhet vi har från byggbranschen. Vi är stolta leverantörer av Visma Business affärssystem till några av Sveriges främsta företag inom bygg som Serneke GroupVästkuststuganWH BolagenFlodéns och ByggRex. Vi har förtjänat förtroendet från dessa kunder genom att besitta en unik och mångårig kunskap inom bygg som skiljer oss från andra.

 

Vad utmärker Pectors lösning mot byggbranschen?

Kundens önskemål är alltid det viktigaste, därför anpassar vi det flexibla affärssystemet utifrån de unika behov som byggföretag oftast har. Vi förenklar processerna med såväl ekonomi som rapportering. I byggbranschen ökar konkurrensen ständigt och vinstmarginalerna är oftast lägre därför gäller det att automatisera de processer som faktiskt går: bokslutsarbete, bokföring, arbetsflöden, projektstyrning samt nyckeltal.

  • Lön
  • Prognoser
  • Budget
  • Projektplanering
  • Rapporter anpassade efter era önskemål
  • Successiv vinstavräkning
  • Uppföljning under och efter projekt
  • ÄTA-hantering
  • Attestfunktion och leverantörsfaktura
  • Enkel tidrapportering för arbetaren

 

Vill ni komma i kontakt med oss och veta mer om hur vi har anpassat Visma Business affärssystem för byggföretag? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till er inom kort.

affärssystem för byggbranschen affärssystem för byggbranschen affärssystem för byggbranschen

 

Fler nyheter