Vi arbetar med affärssystemet Visma Net och har specialiserat oss på att anpassa systemprocessen för byggbranschen.
Vi har lång erfarenhet av byggbranschen och är stolta över att få vara en drivkraft i utvecklingen!
Digitalisering och automatisering
För att modernisera arbetsprocesserna behöver byggbranschen integrera digitala verktyg, automatisering och robotteknik. Genom att använda dessa teknologier kan produktiviteten och kvaliteten förbättras avsevärt. Det är här vi kommer in i bilden och ser till att byggbolagen förses med rätt verktyg.
Hållbarhet och Miljömedvetenhet
Byggbranschen står inför utmaningen att minska sin miljöpåverkan. Det är avgörande att använda mer hållbara material och metoder. Energi- och resurseffektivitet är prioriterade områden. Med en modern systemlösning hanterar ni resursåtgången med full kontroll, allt från miljöpåverkan och transporter till svinn på inköp på material.
Byggbranschen är i en spännande fas med många möjligheter och utmaningar. Genom att adressera dessa behov kan vi skapa en mer effektiv, hållbar och framgångsrik byggsektor.
Genom att erbjuda anpassade lösningar och effektivisera ekonomihanteringen hjälper vi byggföretag att fokusera på rätt uppgifter och bygger starka relationer med våra kunder. Vi har etablerat starka samarbeten med Medius och NEXT One Technology (mer om dessa nedan). Våra partner bidrar till att stärka vårt erbjudande inom administration för branschen.
NEXT är specialiserade på byggverksamheters administration och uppföljning på produktionssidan.
Här kan vi dra nytta av expertis inom projektuppföljning och tidredovisning kopplat till systemintegration och anpassning.
Medius är en ledande leverantör av molnbaserade lösningar för leverantörsfakturahantering.
Samarbetet med Medius ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder effektiva verktyg för leverantörsfakturahantering kopplat till Visma Net.
Anpassade lösningar
Vi har anpassat Visma.net för byggbranschen och genom medarbetare med många års erfarenhet från byggsektorn har vi kunskap och förståelse som gör att vi kan skräddarsy lösningar som passar branschens unika behov.
Projekthantering och kontroll
Vi ser till att ni som kund får full kontroll på era projekt genom hela verksamheten, från ekonomiavdelningen till projektorganisationen. Genom applikationer för projektstyrning kopplade till affärssystemet kan man övervaka projektstatus, kostnader och prognoser.
Integrationer
För att maximera effektiviteten har vi integrationer mot andra system som exempelvis NEXT, MediusGo, Byggsamordnaren och många fler. Detta minskar manuellt arbete och sparar tid, vilket gör att ni får full transparens och total överblick i flera av de integrerade systemen.
Automatisering
Våra lösningar automatiserar bokföring och nyckeltal samt förenklar bokslutsarbetet. Detta är särskilt viktigt i en bransch där kostnaderna kan fluktuera mycket under pågående projekt för att ha kontroll på marginalkalkylen.
Vårt erbjudande består inte endast av ekonomisystem, vi har också stark kompetens inom analys och uppföljning.
Ekonomisk analys
-
- Hjälper byggföretag att analysera sina ekonomiska data genom rapporter och dashboards.
- Genom att granska intäkter, kostnader, marginaler samt lönsamhet och andra nyckeltal skapar vi bättre stöd för de strategiska besluten.
Riskhantering
-
- Genom att analysera risker kan ni i ett tidigt stadie uppmärksamma dem.
Effektivitetsmätning
-
- Vi hjälper kunder att mäta effektiviteten i deras processer.
- Genom att analysera arbetsflöden och produktionsdata kan vi identifiera områden för förbättring.
Projektuppföljning
-
- Systemen ger realtidsinformation om projektstatus.
- Genom att övervaka kostnader, tidplaner och resursanvändning kan byggföretag snabbt identifiera avvikelser och vidta åtgärder.
Att arbeta i den här typen av IT-projekt kräver en strukturerad och metodisk strategi.
Här är en steg-för-steg hur vi på Pector arbetar i projekt:
1. Definiera
Mål och Syfte: Tydligt definiera projektets mål och syfte. Vad är det vi vill uppnå tillsammans med kunden.
Omfattning: Identifiera projektets omfattning och begränsningar. ”Vad ingår/vad ingår inte” är saker som behöver definieras.
Kravspecifikation: Skapa en detaljerad kravspecifikation som beskriver projektets funktionella och icke-funktionella krav.
2. Planera
Projektplan: Skapa en projektplan som inkluderar tidslinjer, arbetsuppgifter och resursallokering.
Milstolpar: Definiera viktiga milstolpar för att mäta framsteg.
Resursplanering: Sätt upp projektets resurser och budget.
Organisera projektet: Utse projektledare och fördela ansvar.
3. Genomför
Arbetsuppgifter: Utför arbetsuppgifter enligt projektplanen.
Kommunikation: Skapa kommunikationskanaler och rapporteringsstrukturer.
Riskhantering: Identifiera och hantera risker under projektets gång.
4. Avsluta
Utvärdera resultat: När projektet är klart, utvärdera resultaten mot de ursprungliga målen.
Lärdomar: Identifiera lärdomar och förbättringsområden för framtida projekt.
Genom att följa dessa steg kan vi tillsammans med kunden effektivt hantera projektet och säkerställa framgångsrika resultat. För oss är det oerhört viktigt att ha högt i tak och tät dialog med kunden under hela projektets gång. Det är inte bara vi som utbildar och lär kunden, kunden ger oss också nya sätt att se saker och ting på, vilket är lärorikt även i vår utveckling som systempartner.