7 anledningar till varför företag bör byta affärssystem

Affärssystem

7 anledningar till varför företag bör byta affärssystem

Dags att byta affärssystem?

Ett kompetent affärssystem är en förutsättning för att kunna göra bättre affärer.

Företaget växer och förändras med tiden, och när det blir dags att byta affärssystem är det en hel del frågor som uppstår. Dessutom är det ofta en lång process där mycket tid och kostnader investeras innan allting faller på plats.

Vilka fördelar och nackdelar har de olika systemen? Vad passar verksamheten och vad blir affärsnyttan med bytet? Finns det dessutom möjlighet att göra de förändringar som krävs och behålla det gamla systemet eller behövs det upphandlas ett helt nytt?

 

Vad är ett affärssystem egentligen?

Det är ett system med integrerade IT-system som hjälper till att ta hand om företagets hantering av information. Dessutom tillgodoser det behoven av styrning och administration. Ett annat ord som används är ett mer internationellt ord: ERP som står för Enterprise Resource Planning.

Systemen har ofta stöd för, order- och lagerbehandling, redovisning, reskontra, planering för projekt, produktion och resurser, inköp, redovisning av tid och personaladministration. Funktionaliteten är flexibel och anpassas till företagets verksamhet. På grund av dess komplexitet kompletteras affärssystem ofta med andra kringsystem för lättare åtkomst till data, exempelvis budget- rapporterings- och analyssystem. I många fall har det visat sig att ett bra system bidrar till stora förbättringar i bolagets måluppfyllelse och även produktivitet.

 

Här följer några vanliga punkter om varför företag bör byta affärssystem:

 

För er som behöver ett pålitligt, kompetent samt flexibelt affärssystem.

Vi utgår från programmets standardflöden, men kan enkelt skräddarsy systemet efter specifika behov och önskemål. Dessutom har Vismas affärssystem kraftfulla funktioner för bl.a. rapportering, ekonomi, faktura, projekt och logistikflöden.

 

Med ett smart system slipper ni lägga onödig tid på komplexa implementationsprojekt, där en rad kringsystem även ska integreras för att arbeta ihop. Dessutom fungerar alla moduler ihop redan från början. Ni kan komma igång snabbt med en färdig lösning eller skräddarsy systemet efter era önskemål. Utforska möjligheterna med vårt mest flexibla system..

Är ni i tankar om att byta affärssystem? Kontakta oss så hjälper vi till att guida er till rätt beslut.

Fler nyheter