AB Karosseritillbehör valde Visma Business!

Kundcase, 30 september 2019

AB Karosseritillbehör valde Visma Business!

AB Karosseritillbehör bedriver grossistverksamhet sedan 1929, med huvudkontor och lager i Malmö. I huvudsak importerar och säljer de tillbehör till tunga fordon. Läs om hur Visma Business och Pector har hjälpt till att effektivisera deras affärsprocesser. 

 

Varför valde ni att byta ekonomisystem?

Vi växte ur vårt gamla system då verksamheten expanderade kraftigt, omsättningen hade ökat från 20 mkr till 200 mkr på 20 år. ”Vi ville ha en standardiserad helhetslösning som ändå gav oss stora möjligheter till anpassning mot vår verksamhet. Därför valde vi Visma Business 2012 då vi tilltalades av programmets flexibilitet”. Säger Gunilla Svensson, redovisningsansvarig på Abkati.

 

Vad gjorde att ni valde just Pector som leverantör?

Vi fick rekommendationer från andra företag om Pector som affärssystemsleverantör- vi satsar på kvalitet och såg inte avståndet till Göteborg som något hinder.

 

Hur har systembytet hjälpt er att effektivisera?

Genom att automatisera våra fakturaflöden sparar vi väldigt mycket tid som vi i stället kan lägga på annat. Vi får dagligen ut automatiskt distribuerade rapporter till våra säljare vilket leder till korrekt uppföljning och är ett bra verktyg för säljarbetet.

 

Hur har Pector hjälpt er?

Pector med hjälp av Visma Business har hjälpt oss att effektivisera våra administrativa processer avsevärt. Samarbetet fungerar väldigt bra mellan oss, de är en stabil Vismapartner med hög kompetens och processförståelse.

 

Vad ser ni för utmaningar framåt?

Vi håller på att expandera ytterligare och nya system ska integreras med den lösning som vi har idag. Ekonomiavdelningen kan alltid utvecklas lite till och vi är ett företag som gärna vill automatisera i möjligaste mån och dra nytta av den teknik som finns.

Fler nyheter