Ekonomisystem, 2 april 2019

Ekonomisystem, Affärssystem, Bokföringsprogram och ERP

ekonomisystem

Vad är ett ekonomisystem?

Ett ekonomisystem är ett system där företaget hanterar sin data när det gäller fakturering, bokföring, orderhantering samt andra specifika funktioner. Detta för att automatisera, förenkla och strukturera sina arbetsprocesser.

Ekonomisystemen har begränsade funktioner och saknar affärssystemets moduldjup. Programmen har som regel ett avskalat gränssnitt med standardfunktioner, det fokuserar på att vara enkelt i drift och skötsel för företaget.

Varför ett ekonomisystem?

Om ni bedriver en verksamhet där ni säljer produkter/ tjänster och omsättningen börjar bli hög kan det vara ett bra alternativ att använda er utav ett ekonomisystem. Det hjälper er att strukturera upp de olika delar som vanligtvis krävs av ett företag att redovisa när det gäller bokföringen. – Det här är någonting som är mycket viktigt och ger er värdefull information om hur företaget går rent ekonomiskt.

Ibland räcker inte ett sådant system till och då kan det vara dags att titta på ett affärssystem istället. Vi hjälper er att välja rätt system för just er verksamhet. Läs vidare om Visma Administration

Affärssystem

Ett affärssystem har fler moduler som är helt integrerade med varandra. Här finns ofta stöd för bokföring, inköp, produktion, order- och lagerhantering, kund- och leverantörsreskontra, planering av resurser och tidsredovisning, personal- och kundadministration. Systemet hjälper företaget att öka produktiviteten, måluppfyllelsen och kvaliteten i olika processer.

Att använda ett affärssystem handlar om att kunna se helheten i bolaget, där varje del är viktig för att få en korrekt bild över verksamheten. Att slippa använda flera olika system som inte kan kommunicera med varandra ger organisationen möjlighet att agera snabbt. Med ett integrerat helhetssystem undviks onödig administration som tar tid från verksamheten. Läs vidare om Visma Business.

Bokföringsprogram

Bokföringsprogram hanterar i princip endast redovisningsflödena för ett företag. Det är enkelt att använda och har bra standardiserade funktioner som passar de mindre verksamheterna.

ERP

ERP står för Enterprise Resource Planning och är den internationella benämningen av begreppet affärssystem.  Det handlar om resursplanering för företag. Programvaran hanterar normalt företagets processer som ekonomi, personal, leveranskedja, drift och rapportering i ett integrerat system. Flexibilitet och anpassning efter behov utmärker ett bra ERP-system. Läs mer om vårt system från Visma Business här.

Behöver ni hjälp med att välja rätt ekonomisystem eller affärssystem?

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Vi finns i Göteborg med kunder över hela Sverige.

Jag vill veta mer

Kontakta mig

Fler nyheter

Är du intresserad av våra produkter eller tjänster?