Vilka elefanter vill ni automatisera bort?

Affärssystem, 3 december 2019

Vilka elefanter vill ni automatisera bort?

Behöver du också hjälp med digitalisering?

Vi vet att en digitalisering av era ekonomiska processer kommer att ta företaget framåt. Valet av affärssystem är viktigare än någonsin i dag och det handlar inte bara om att byta affärssystem och lära sig ett nytt gränssnitt. Det handlar också om att göra saker och ting på ett smartare sätt!

En ineffektiv ekonomihantering kanske inte skadar företaget, men kommer heller inte att bidra till utveckling framåt. Ju mer som är möjligt att göra med stöd av dagens teknik, desto mer lär ni upptäcka hur ni ”hålls tillbaka”. Den dag då det inte längre är hanterbart kommer förr eller senare att komma. Varför lägga massa tid på manuella uppgifter när kan digitalisera?

Digitalisering innebär att med hjälp av teknik och smarta system underlätta det dagliga arbetet. Men även om att ta tillvara på sina medarbetares kunskap och potential samt att framtidssäkra verksamheten. Desto mer ni kan underlätta och automatisera, ju starkare blir verksamhetens ryggrad. Vidare är det också en av de mest konkreta sakerna ert företag kan göra för att minska miljöpåverkan, win-win!

Exempel på vad som kan förbättras (om vi bara börjar prata om det!)

Ta emot e-fakturor direkt in i företagets affärssystem

Att gå från att manuellt hantera inkommande fakturor till ett automatiserat fakturaflöde innebär att ni sparar tid och minimerar risken för bl.a. förseningsavgifter. Fakturor utan några avvikelser läses in, konteras enligt förutbestämda regler samt granskas och attesteras per automatik.

Skicka e-fakturor och få betalt snabbare

Att skanna, kuvertera, frankera och vara beroende av postgången tar också onödig tid. Räknar vi med en kostnadsbesparing om minst 10 kr per kundfaktura som skickas elektroniskt står det också tydligt att det finns en hel del pengar att faktiskt vinna.

Kontroll

E-fakturor kan spåras och följas. Viktiga uppgifter såsom förfallodatum, fakturanr, belopp etc. alltid är korrekta.

Ökad trygghet

Som användare vet du att informationen dessutom registreras snabbt och korrekt i mottagarens lösning, som mottagare vet du att du får korrekta och automatiserade poster och förslag.

Minska administrationen

Som mottagare slipper du också att skanna pappersfakturor och som användare slipper du all hantering av kuvert, frankering och postgång.

Minskad miljöpåverkan

Redan ett lägre antal fakturor gör skillnad när det kommer till minskade koldioxidutsläpp. Ju mer ni digitaliserar er kommer ni dessutom ha en positiv påverkan på miljön.

 

Ett nytt sätt att jobba, som är enkelt att ta till sig

Ett digitaliserat attestflöde kommer att ge er kontroll

Att få notiser om fakturorna och kunna godkänna dessa via mobilen, läsplatta eller en dator förenklar, effektiviserar och tar bort mycket frustration. Risken att fakturor försvinner på vägen eller förfaller kommer att minimera.

Reseräkning och utlägg direkt i telefonen

Vi gör många av våra privata ärenden digitalt, exempelvis bokar resor, handlar eller utför bankärenden. Att även kunna arbeta obehindrat på samma sätt känns som en självklarhet. Att gå från skrynkliga gamla kvitton, ständigt letande och detektivarbete för att matcha utlägg med tillfälle till att hantera reseräkningar och utlägg digitalt bidrar till minskad stress.

Branschspecifik funktionalitet som gör skillnad på riktigt!

Optimera lager och logistik

För verksamheter som arbetar med lager och logistik kan valet av affärssystem vara helt avgörande. Med alla steg i distributionskedjan automatiserade, lagerstatus i realtid och spårbarhet får man en smidig process från att beställning sker till att betalningen är gjord.

Tid och projekthantering som en naturlig del

Jobbar ni mycket i projekt så använder ni säkert ett verktyg för projekthantering. Vill ni ha full kontroll och insyn från införsäljning till fakturering är ett verktyg som fungerar sömlöst med affärssystemet att rekommendera.

Behöver ni hjälp med digitalisering?

Ett komplett affärssystem från Visma kan vara lösningen!

Kontakta oss här, eller fyll i formuläret om ni behöver hjälp med digitalisering av era affärsprocesser

Fler nyheter