Fakturahantering, 31 augusti 2018

Dags att byta fakturahanteringssystem?


Här har vi samlat några goda råd att följa innan ni byter system för hantering av leverantörsfakturor.

 

Användarvänlighet

fakturahanteringssystem

Ett bra fakturahanteringssystem ska vara lätt att arbeta i. Den som jobbar i systemet vid enstaka tillfällen ska därmed inte behöva långa utbildningar för att kunna hantera det, programmet bör alltså vara intuitivt och lättbegripligt.

 

Leverantören är viktig!

Det är också självklart viktigt att fakturahanteringssystemet passar företaget men likaså behöver systemleverantören vara kunnig och stöttande. Det är alltså viktigt att ni som kund känner er säkra med ert val av leverantör.

 

Uppfyller systemet alla eller bara några av era önskemål?

Har systemet det som ni behöver, vill ni kunna arbeta från mobilen eller en läsplatta? Behövs kopplingar mot inköpsorder? Finns det möjlighet att dessutom lägga in leverantörsavtal? Ta reda på vad ni faktiskt behöver och hur ni vill arbeta i er organisation.

 

Referenser

Hör också med andra företag som ni vet använder fakturahanteringssystemet. Vilka fördelar/nackdelar finns och hur ser deras flöden ut? Ta intryck av andras erfarenheter.


Behöver ni ett system för hantering av leverantörsfakturor? Läs mer om DocBox eller fyll i formuläret nedan så hjälper vi er.

 

 

Fler nyheter