Dags att effektivisera ekonomiavdelningen?

Pector, 11 februari 2019

Dags att effektivisera ekonomiavdelningen?

Använd företagets system på ett optimalt sätt

Här kommer några tips att ta hjälp av för er som vill få ett mer effektivt arbete på ekonomiavdelningen.

✔️ Ta hjälp med fakturaskanning och andra digitala verktyg som finns så kan ekonomiavdelningen fokusera på ”rätt” uppgifter. Läs mer om DocBox- Hantering av leverantörsfakturor.

✔️ Fel kan alltid förekomma, men se till att analysera varför felet uppstår & rätta till grundorsaken till uppkomsten. Det är väldigt vanligt att man släcker bränder och rättar symtomen p.g.a. tidsbrist. Investera istället en stund för att åtgärda på riktigt, det kommer ni garanterat att vinna på!

✔️ För att minimera det manuella arbetet genom att ta fram rapporter går det numera på ett lätt sätt att distribuera ut dessa automatiskt.

✔️ Färre knapptryckningar, godkännande och kontroller. Se till att säkra upp era processer så att de blir tillförlitliga så försvinner känslan av osäkerhet och behovet av att hela tiden dubbelkolla.

✔️För att underlätta bokslutsarbetet rekommenderar vi er att ta fram mallar som stöd vilket gör att ni kommer att spara tid.

✔️ Använd standardlösningar så långt ni kan, skräddarsy alltså så lite som det är möjligt. Se om ni själva kan anpassa er till ett standardflöde istället för att anpassa systemet till er.

 

Olika system passar olika företag, vilket passar er?

Visma Business eller program från Visma Spcs? Vi hjälper er att ta reda på det, kontakta oss här eller fyll i formuläret så hör vi av oss inom kort.


 

 

Fler nyheter