Nyhet, 20 april 2021

Dags att uppdatera till AutoPay!

På vår nordiska marknad pågår ett bankgemensamt projekt för en ny betalningsinfrastruktur: “P27 Nordic Payments”. Ett antal banker i Sverige, Danmark och Finland samarbetar för att bland annat förenkla gränsöverskridande betalningar inom Norden.

Det innebär en förändring av dagens filformat kopplat till leverantörsbetalningar, löner via fil och Bankgiro inbetalningar. Dagens format kommer att försvinna under 2021 och ersättas av formatet ISO XML 20022. Det är samma format som SEPA- och utlandsbetalningar skickas i idag.

Bankerna på den svenska betalningsmarknaden behöver i och med P27 anpassa sina erbjudanden och betalprodukter och/eller ta fram nya. Som bankkund märker du kanske redan nu att bankerna fasar ut äldre betalprodukter, exempelvis LB.

Visma erbjuder sedan tidigare betalningar enl ISO20022 och betalningstjänsten Visma AutoPay är integrerad med våra stora affärsbanker och utväxlar meddelanden enligt detta format. AutoPay är dessutom en automatiserad lösning som höjer säkerheten och sparar tid. Tjänsten AutoPay bör finnas med i planeringen för dig som ännu inte börjat använda den.

Kontakta oss om du vill veta mer om Autopay så hjälper vi dig att komma igång.

 

Fler nyheter