Bli mer effektiv på kontoret

Pector, 2 juli 2018

Bli mer effektiv på kontoret

– Här kommer 5 tips att ta del av som ökar din effektivitet på kontoret

 

Planera arbetsuppgifterna

Bara för att du sitter på kontoret betyder det inte att du måste vara tillgänglig för ärenden hela tiden. Gör istället en plan över vilka uppgifter som ska göras inom en viss tid så kommer du bli mer effektiv.

Unna dig själv att slappna av i pauserna

Om du tar många mikropauser under en dag kan det leda till att koncentration rubbas. Bestäm dig istället för att när du väl tar en paus, gå ifrån skrivbordet och låt bli att läsa e-post eller surfa. Låt huvudet få vila en stund så arbetar du bättre sen.

Variera din arbetsposition

Om du har ett skrivbord som är höjbart, ska du använda det. Höj skrivbordet på morgonen eller börja arbetet stående på eftermiddagen. Gör det som känns bäst för dig men variera arbetspositionen under dagen så kommer du må bättre.

Sätt mobilen på tyst läge, planera istället in dina samtal

Telefonen kan vara ibland en ”tidstjuv”. Pröva att stänga av den eller sätta den på tyst läge och planera istället in vilka samtal du bör prioritera under dagen.

Sluta skriv ut papper bara föra att du alltid har gjort det

Skriv ut färre papper (så lite som möjligt), så slipper du lägga tid på att stoppa in pappren i pärmar samtidigt som du sparar på miljön. Kontakta Pector för hjälp att bli mer digitala och lägg tid på viktiga uppgifter.

Dela gärna inlägget om ni gillar våra tips. Glad sommar!

Bildresultat för sun

Fler nyheter