ByggRex – Nya rutiner och effektivisering

ByggRex – Nya rutiner och effektivisering med Visma Business

ByggRex i Väst AB arbetar både med under- och totalentreprenader och har varit verksamma i 10 år. Deras huvudområden är Mur & Puts, Betong, Plattsättning samt Måleri.

 

Utmaning

Vi har växt i snabb takt och till slut blev vårt gamla ekonomisystem svårhanterligt. Vi blev för stora och behövde ett större system för att få bl.a. bättre koll på våra projekt.

När vi letade nytt system gjorde vi en grundlig marknadsundersökning. Vi skannade av marknaden och kunde i slutändan konstatera att det mesta handlar om att hitta rätt leverantör och konsulter, själva systemet kommer i andra hand.

Vi behövde en smidigare administration och en bra partner att jobba med och det har vi nu fått.

Lösning

Pector och deras konsulter har lång erfarenhet av byggbranschen och det gav oss en stor trygghet. De ligger även lokalt i Göteborg och detta sammantaget gjorde att vi fick en mycket god känsla för Pector.

Vi tittade noggrant på referenskunder, i och med att Pector har jobbat tätt med SERNEKE i många år gav även det oss ett starkt förtroende. Vi är mycket nöjda med Pectors support och engagemang samt att de har färdiga integrationer till Byggsamordnaren som vi arbetar med.

Visma Business är ett väldigt flexibelt system vilket var det ett mycket bra alternativ för oss.

Pector gav oss stor trygghet i att hitta rätt väg -Daniel Emgård, ekonomichef på ByggRex

Summering

Efter systembytet har vår administration halverats, samtidigt som vi har ökat vår omsättning. Med nya rutiner och effektivisering känns systembytet väldigt bra och tryggt. I början var vi osäkra om vi skulle byta, då ett nytt system drar kostnader i form av licenser och konsulttid och vi visste inte vad som väntade oss, idag ångrar vi oss inte en sekund.