JJ Gruppen

JJ Gruppen effektiviserar sina processer

JJ Gruppen har en stor samlad erfarenhet när det gäller att tillhandahålla säkra och kostnadseffektiva lyftlösningar, både i form av konsultuppdrag och som entreprenör med totalansvar. De dimensionerar, tillverkar, levererar och monterar allt från standardiserade och serietillverkade lyftsystem till komplexa och specialanpassade lösningar för de flesta typer av materialflöden.

 

Varför valde ni att byta affärssystem & hur har systembytet hjälpt er?

Vi kände ett stort behov av att digitalisera vårt arbetssätt och effektivisera ekonomiavdelningen för att bli mer konkurrenskraftiga. En viktig del var framförallt att minska pappershanteringen då detta kostade oss en massa onödig tid. Tidigare använde vi oss av ett egenutvecklat system, men nu var det dags att byta då vi fick behov att kunna bygga ut vårt affärssystem och arbeta med moderna plattformar för att hänga med i utvecklingen.

 

Visma Business och ordersystemet har gjort att pappersarbetet har minskat avsevärt och effektiviserat arbetet för både säljare, arbetsledare och tekniker. Vi verkar i en mogen bransch som är hårt konkurrensutsatt och de nya systemen hjälper oss att fortsätta minimera overheadkostnaderna samt öka cashflow i verksamheten, vilket är otroligt viktigt.
-Jan Johansson koncernchef på JJ Gruppen.

 

Varför valde ni Pector som leverantör och hur har de hjälpt er framåt?

Pector kunde hjälpa oss att bygga en helhetslösning som passade vår organisation och verksamhet. De hade stor förståelse för våra behov och ingav starkt förtroende och ett gott intryck, det gjorde valet enkelt för oss att starta ett långsiktigt samarbete. Pector har på ett professionellt sätt utvecklat ett modernt ordersystem utifrån våra önskemål. Med hjälp av deras lösning och Visma Business kan vi nu spara tid och bli mer effektiva i våra dagliga rutiner.

 

Med hjälp av ett nytt ordersystem och Visma Business kan vi nu spara tid och bli mer effektiva i våra dagliga rutiner.

 

Vad ser ni för utmaningar framåt?

-Vi kommer att fortsätta utveckla systemen tillsammans med Pector, säger Jan Johansson. Just nu arbetar vi med rapportstrukturen för att finna effektivare system för styrning av verksamheten utifrån de smartaste nyckeltalen. En annan utmaning är att få ett planeringssystem på plats för arbetsledare och tekniker, men även ett tidredovisningssystem för våra konstruktörer och projektledare.