Webbintegration

Webbintegration Visma Business

Vill ni ha ett automatiskt flöde mellan webbshopen och Visma Business så har ni kommit helt rätt.

Vår webbintegration bygger på export av data som schemaläggs, vilket innebär att webbshopen uppdateras med det intervall som ni själva väljer. De plattformar som vi till största del integrerar till Visma Business är WooCommerce och Magento men om ni har andra önskemål så tittar vi gärna närmre på det.

 

Har du flera system som inte kommunicerar med varandra?

Trots att de tekniska förutsättningarna finns så är det fortfarande vanligt att företag sitter med system som inte pratar med varandra och saknar automatiska flöden. Det innebär alltså att omfattande resurser läggs på manuellt arbete samt att ställa samman och validera data.

Med integrerade system når du högre automatisering av era flöden, förkortar ledtider och säkrar att grunddata endast behöver sköta från en och samma plats. Era interna och externa processer kan också säkras upp utan någon manuell handpåläggning och ni frigör resurser som istället kan lägga sin tid på kärnverksamheten.

Det finns betydande vinster att hämta när du kopplar samman webbshopen med Visma Business. Den främsta fördelen är att hela tiden kunna hålla hastigheten uppe för dina webbkunder – nya artiklar, artikelbilder och priser kan alltså uppdatera så fort de kommit in till affärssystemet. Nya kunder och nya orders hamnar rakt in i systemet utan några omvägar och utan mänskliga fel som annars kan uppkomma. Detta leder i förlängningen till ökad försäljning samtidigt som du lägger färre timmar på administration.

Ju mer data systemen växlar desto större blir alltså nyttan av att koppla ihop webbshopen och Visma Business. Om du räknar på värdet av tid som ni besparar, uteblivna fel men också nöjdare kunder så visar det sig att integrationen blir lönsam redan vid väldigt små transaktionsmängder.

 

Vad ingår i webbintegrationen?

  • Kund

Utöver de vanliga kunduppgifterna följer också leveransadresser med om dessa är kopplade i Visma Business. Detta kan möjliggöra en drop-down meny i shopen där ni själva alltså kan välja bland olika leveransadresser.

  • Artikel

I vårt standarduppsätt exporterar också artikelinformationen, alltså den information man normalt använder. Behöver man fler fält från produktregistret som inte finns med i standardexporten så går det normalt att ordna utan problem.

  • Kategori

Produktkategorier kan hanteras i Visma Business för att sedan bli exporterade till webbshopen. Kategoriseringen använder man för att bygga upp en bra struktur.

  • Pris

Försäljningspriser per artikel ingår i webbintegrationen. Exporten erbjuder också kundunika priser och rabattavtal så väl som priser/rabatter som är satta på kundprisgrupper samt produktprisgrupper. Det innebär att en kund som har ett inlogg kan se sina egna priser i webbshopen.

  • Lagersaldo

Export av uppdaterat lagersaldo kan också utföras och detta jobb schemaläggs med fördel tätare än de övriga registerexporter.

  • Varukorgen

När en kund avslutar ordern i webbshopen hämtar aktuell kundkorg ner till Visma Business och läser in automatiskt i systemet. Ordern som kommer in via webbshopen blir registrerad för att bli kontrollerad innan den går vidare i det normala flödet.

 

Utökning av webbintegration

Det finns också möjligheter till att utöka integrationen med betalsätt som Klarna, redovisningstransaktioner, eller orderhistorik. Förutom vanliga register kan man också ta med sig orderhistorik och reskontra.

 

Kontakta oss här eller fyll i formuläret så hör vi av oss till er inom kort och berättar mer om hur webbintegrationen fungerar.