webbintegration till visma business

Underlätta er administration med en webbintegration till Visma Business

Vill ni ha ett automatiskt flöde mellan webbshopen och Visma Business så har ni kommit helt rätt. Vår webbintegration bygger på export av data som schemaläggs, det innebär att webbshopen uppdateras med det intervall som ni vill. De plattformar som vi till största del integrerar till Visma Business är WooCommerce och Magento.

Vad ingår i webbintegrationen?

Kund

Utöver de vanliga kunduppgifterna följer också leveransadresser med om dessa är kopplade i Visma Business. Det här kan möjliggöra en drop-down meny i shopen där ni själva kan välja bland leveransadresser.

Artikel

I vårt standarduppsätt exporteras artikelinformation, alltså den information som normalt används. Behövs fler fält från produktregistret som inte finns med i standardexporten så går det normalt att ordna.

Kategori

Produktkategorier kan hanteras i Visma Business för att sedan exporteras till webbshopen och kategoriseringen används för att bygga upp en bra struktur.

Pris

Försäljningspriser per artikel ingår i webbintegrationen. Exporten erbjuder också kundunika priser och rabattavtal så väl som priser/rabatter som är satta på kundprisgrupper samt produktprisgrupper. Det innebär att en kund som har ett inlogg kan se sina egna priser i webbshopen.

Lagersaldo

Export av uppdaterat lagersaldo kan också utföras och detta jobb schemaläggs med fördel tätare än de övriga registerexporter.

Varukorgen

När en kund avslutar ordern i shopen hämtas aktuell kundkorg ner till Visma Business och läses in automatiskt i systemet. Order som kommer in via webbshopen kodas med fördel upp för att kunna kontrolleras innan den går vidare i det normala flödet.

 

Utökning av webbintegrationen

Det finns möjligheter till att utöka integrationen, några exempel kan vara nedanstående:

  • Klarna
  • Redovisningstransaktioner, exempel orderhistorik.
  • Förutom vanliga register kan man ta med sig orderhistorik och reskontra.

 

Kontakta oss här eller fyll i formuläret så hör vi av oss till er inom kort och berättar mer om hur webbintegrationen fungerar.