Nytt ERP system?

Affärssystem

ERP system

Ett ERP system har flera olika moduler som går att skala bort eller lägga till vid behov, och dessa är helt integrerade med varandra. Därför kan ni skräddarsy systemet efter era specifika krav och anpassa det när verksamheten utvecklas och ändrar behoven. I systemet finns det också stöd för bokföring, inköp, produktion, order- och lagerhantering, samt kund- och leverantörsreskontra. Dessutom hjälper det er att öka er produktivitet, måluppfyllelsen och kvaliteten i de olika processerna, vilket leder till framgång. Med andra ord, genom att använda ERP systemet får ni en helhetslösning som effektiviserar era verksamhetsprocesser och hjälper er att uppnå era mål.

Att använda ett bra system handlar om att kunna se helheten i hela företaget, där varje del är viktig för att slutligen få en korrekt bild över hela verksamheten. Men också att slippa använda flera system som i huvudsak inte kan kommunicera med varandra, ger organisationen möjlighet att dessutom handla och agera snabbt. Med ett integrerat helhetssystem undviks därav onödig administration som tar tid från verksamheten.
Mer information om Visma Business och Visma.net.

 

Anledningar till att ni behöver ett ERP system

 

Du kanske tycker att ni har klarat er hyfsat bra med ett ”basic” system, men om det systemet begränsar er i att kunna växa, är det troligtvis dags för ett bättre ERP system som ni kan utvecklas i. Dessutom är det viktigt att följa med i utvecklingen för att förbli konkurrenskraftiga.

 

Allteftersom tekniken förändras kommer du också småningom märka att företagets olika system inte fungerar så bra tillsammans längre. Därmed lägger du din tid på att försöka få ihop lösningarna på ett ”hyfsat” sätt, men kommer inte riktigt i mål. Därför är det avgörande att se över och uppdatera era system för att förbättra integrationen och effektiviteten.

 

Om dina kunder och medarbetare är mobila och systemet inte kan hantera det, är det hög tid att investera i ett mer flexibelt och mobilt system som ökar effektiviteten och underlättar för alla.

 

 

Står ni inför val av nytt ERP system?

Ladda ner vår kostnadsfria guide och ta del av våra tips när det är dags att välja system. Dessutom kan du använda den här guiden som en resurs för att göra ett välgrundat beslut.

 

Fler nyheter