Fakturahantering, 16 augusti 2019

Digitalisera attestflödet och bli mer effektiva

attestera faktura

Exakt likadana fakturor varje månad, samma leverantörer och summor… Låter det bekant?

Man tittar inte längre så noggrant på leverantörsfakturorna och skickar vidare dessa för godkännande. Det kan vara så att personen vet till hundra procent att allting stämmer men det kan lika gärna vara så att något fält är felaktigt ifyllt. Man ser inte riktigt och det är här man pratar om den mänskliga faktorn. Felen uppstår för att vi gör fel ibland. Det är dock enkelt att undvika!

Genom att sätta upp regler för återkommande fakturor kan dessa godkännas utan att behöva attesteras.

Det är enbart om det skett en avvikelse som någon person behöver gå in och kika på fakturan och rätta till den. Med ett digitaliserat attestflöde kommer ni att spara tid och pengar! Låt systemen hjälpa till.

När man digitaliserar attestflödet får man andra fördelar på köpet. Ett exempel är att kunna godkänna fakturor när man inte har tillgång till en dator. Man behöver inte vara på kontoret utan istället göra det i telefonen eller surfplattan. När du vill, var du vill.

I samma index ger Visma ytterligare några smarta råd i hur man kan nyttja digital attest. Som exempel borde man tänka på att inte ha allt för många attestanter i onödan. Inte heller sätta upp massa regler/kontrollpunkter som egentligen inte behövs. När allt väl är slutattesterat kan man styra om så att betalningen går till banken helt automatiskt.

Läs vidare om DocBox

Är ni intresserade av ett digitaliserat attestflöde?

Kontakta oss här eller fyll i formuläret nedan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er att komma igång.

Jag vill veta mer

Kontakta mig

Fler nyheter

Är du intresserad av våra produkter eller tjänster?